Skip to main content

Location: Atelier Zwolle of Zoom

Vanuit creativiteit, creatie-kracht expansie bereik jij in een dag meer bewustzijn over wat je echt wenst, hoe dit te bereiken en wat jij nou echt nog graag wilt.

V Ales kunnen creëren wat je maar wens!

V Al jouw belemmerende overtuigingen in beeld.

V Moodboard van jouw gewilde toekomst alsof het er al is.

V Ont-creëren van zaken waar je van baalt of die je storen, denk aan Chemtrails in de lucht of die vervelende collega, met onder andere de spiegelmethode

V Jouw relatie met geld en overvloed. Wat verdien jij volgens jezelf?

V Hoe zit het met uitstel- en afstel gedrag?

Inhoud: vanuit diverse methodes ga je op onderzoek uit wat jou belemmerd met jouw dromen waarmaken, doelen stellen. Jouw type vanuit Human Design en Numerologie (h)erkennen

♥Waarom lukt het toch steeds niet om jezelf op nummer 1 te zetten?

♥Wat zou er gebeuren als jij overvloed kan aantrekken?

♥Hoe gaat zou het zijn als jij geen last meer hebt van belemmerende overtuigen of externe storende     factoren?

♥Wat als jij het leven gaat leiden vanuit creatie-kracht?

♥Leven en reageren vanuit jouw design en blauwdruk. Hoe gaaf is dat!

Deze unieke workshop is ontstaan doordat ik zoveel mensen zie truggelen in deze tijd, met depressie, burn-of bored out zijn, afstel gedrag waardoor er geen richting en focus is, balans is vaak ver te zoeken omdat jij jezelf niet op nummer 1 zet. Dus nu is het jouw kans om alles onder de loep te nemen en te zeggen YESSSS ik doe mee!

Wie ben ik: Mijn naam is Pascale Tichelaar en ik ben een manifestator. (officieel een Manifestor Generator) ofwel ik heb zowel een inspiratiekracht als een motor in mij wat mij heeft gebracht waar ik ben, en ja ook met vallen en opstaan, maar sinds ik weet wie ik ben en wat ik kan en mijzelf op nummer 1 stel maak ik al mijn dromen waar. Van heel ziek en invalide naar weer in mijn kracht, dat koste toen 8 jaar maar heb wel veel methodes eigen gemaakt waardoor ik nu vanuit flow leef, en dit is niet altijd rozengeur en maneschijn, begrijp me niet verkeerd. Het leven is een grote les, maar hoe gemakkelijker jij het maakt om door jouw lessen heen te varen, hoe leuker het leven wordt en ja zelf met tegenslagen die horen erbij, maar daar kijk je dan dankbaar op terug, omdat ze je nog sneller door jouw groeiproces trokken.

Investering: € 199,- incl. BTW, voor ondernemers is het excl. BTW

Incl. alle materialen en syllabus. En een heerlijke lunch tussen de middag en alle drankjes en versnaperingen tussendoor!

Datum en tijd: 21 september van 10.00-17.00uur

2 dagen van 10.00 tot 16.00uur of 4 middagen van 14.00 tot 16.30uur. Zie voor de geplande data de ticket(s) hiernaast.

Zowel in het atelier, als online via zoom te volgen.

An amaaaazing, magical Ink-O-Holic adventure! Ga je mee op reis naar jouw nieuwe begin?!

We werken op een groot canvas (incl. is een 3D 70×90 of 80×80, maar een andere maat kan ook tegen meerprijs. Stel je wilt groter dan maak je hem thuis af.)

Je gaat vooraf op onderzoek welke vogel of vis voor jou een nieuw begin in gaat luiden. Of die voor jou bij jouw vrijheid past om de toekomst in te vliegen.

Kijk op mijn pinterest voor afbeeldingen die goed te doen zijn: https://nl.pinterest.com/pascaletichelaa/inpsiratie-fotos-workshop-new-beginnings/

Materialen: (tussen haakjes is wat ik bij mijn schilderijen heb gedaan)

Canvas, Stabilo all (zwart), donkere acrylverf, ook een Golden of decoart fluid (indigo, donkerroodmagenta), acrylinkt, easystructure pasta van powertex met stencils (1 pot), boek pagina’s, ricepapers, collage materialen, medium, diverse kleuren acrylverf (fluids), bladgoud, sponsje, paletmes, kwasten, doekjes, pot en sprayfles water. € 79,- incl. 2x een luxe lunch. 

3 varianten

 • Deze totale beleving in het atelier heeft een waarde van € 289,-.
 • Wil jij deel 2 thuis online doen dan is de investering € 269,- (incl. materialen van dag 1)
 • Wil jij deze cursus helemaal online doen dan is de investering € 199,- (excl. Materialen) Mail mij als je de online variant mee wilt doen.

Lees verder

Vrijdag 28 Juni (nog maar 2 plekjes vrij!) of 6 September 2024: 9.30-12.30u. 

Kan je deze datum niet, maar wil je wel graag even een contactmoment? Stuur dan even een mail naar pascale@creatiefcoaching.nl  

Ook gewoon een heerlijke workshop om te volgen zonder intentie tot de opleiding!

Wil jij op een creatieve wijze voelen en ervaren hoe te luisteren naar jouw hart. En hoe je hart jouw kompas is en dat jouw hoofd vaak belemmerende gedachten stuurt?!

Door middel van de eerste oefening leer je echt te luisteren naar jouw hart, en dit vorm te geven. Samen lezen we de beeldtaal van dit werk.

En de tweede oefening doorlopen we een aantal stappen met vragen die ervoor zorgen dat jij meer kan voelen wat jij echt wilt. Iedere stap heeft een mixedmedia toepassing waarbij we dus diverse materialen gebruiken. Denk aan collage, met de handen of zelfs voeten verven, scheuren, knippen of zelfs door een canvas heen slaan, als doorbraak naar jouw nieuwe JIJ!

Doe je mee?

Je kunt deze workshop ook via Zoom volgen. Dan laat ik weten wat je nodig hebt en mag je dit zelf klaar leggen en krijg je de lesbijlage via de mail.

Ontdek jouw levensverhaal in woord en beeld. Je tekent, schildert, scheurt, plakt, schrijft gedichten en verhalen die uiteindelijk jouw levensverhaal laten zien.

Te volgen in Zwolle in het atelier of via Zoom vanuit jouw eigen huis

Persoonlijke aandacht

De groepen zijn momenteel niet groter dan 8 momenteel!! Dus veel persoonlijke aandacht. Dit maakt deze opleiding of alleen dit trainingsjaar al zeer exclusief en uniek!

Geplande data en kosten

Vrijdag/zaterdag 9.30-12.30u. : 4 & 19 okt./ 1 & 16 & 29 nov./ 14 dec./ 10 & 25 jan. 2024/ 7 feb. / 22februari (in overleg ivm vakantie)/ reserve datum 7 maart

De Rode Draad gaat over je eigen leven. Je ervaart en tekent alle levensfases en gaat hier creatief mee om. Je zult je kwaliteiten, valkuilen, blokkades, hoogtepunten en dieptepunten leren (ver)kennen. Het is een ontdekkingsreis door je eigen leven. Vanuit iedere leeftijd maak je levenskaarten en dit wordt jouw persoonlijke levenskaartenspel.

Jouw levensverhaal

In 10 dagdelen ontdek je jouw levensverhaal in woord en beeld. Je tekent, schildert, scheurt, plakt, schrijft gedichten en verhalen die uiteindelijk jouw levensverhaal laten zien. Je laat je eigen ervaringen zien, zelfs al zijn ze onbewust beleefd. Het tekenen en evalueren van je eigen levensverhaal geeft veel inzichten en maakt je bewust van je kwaliteiten en vooral “wat is nu De Rode Draad in mijn leven?”
Wat is je weg, waar wil je naar toe, wat is jouw doel, wat is je missie en wat wil je nog bereiken? Je maakt een aantal heelbeeld kaarten die je inzichten geven en je kunnen helpen bij levensvragen.

Het is een training met veel diepgang en persoonlijke verhalen. Tijdens dit ontwikkelingsproces komen emoties en gevoelens aan het licht. Niet alleen in woorden (ratio/denken), maar vooral in tekeningen of schilderingen (intuïtie/gevoel). Je krijgt daar intensieve (kunstzinnige) begeleiding bij.

Jouw persoonlijk procesjaar wordt begeleid door Pascale Tichelaar-Rakers.

Dit persoonlijk ontwikkelingstraject biedt de mogelijkheid om in een kleine, veilige groep te werken aan je eigen groeiproces.

 • Op een creatieve en speelse manier op innerlijke ontwikkelingsreis gaan,
 • Aan jezelf werken onder deskundige begeleiding,
 • Jezelf opschonen, oud zeer opruimen en dit omzetten naar meer energie en met plezier in het leven staan.

Deze training bestaat uit 10 lessen, inclusief syllabus en is onderdeel van de opleiding CreatiefCoaching mocht jij dat willen. Dan is dit jouw stART!

Een prachtig proces!

Doel van De Rode Draad

 • Jezelf beter leren kennen en accepteren
 • Trouw zijn aan je hart
 • Patronen doorbreken
 • Je bewust worden van je blokkades en hiermee leren omgaan
 • Zicht krijgen op je relaties en ze verbeteren,
 • Werken aan je eigen ontwikkeling
 • Grenzen stellen, bewaken en niet overschrijden
 • Je missie en doelen duidelijk krijgen

“Achteraf gezien heeft De Rode Draad mij zoveel gebracht dit jaar. Ik merk gewoon dat ik ben veranderd; rustiger, minder stress, meer manieren om me te uiten. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar ik echt steviger in mijn schoenen en ben nog veel meer mijn eigen pad gaan volgen. Zo fijn! Dank je wel daarvoor!” Daniëlle

De Rode Draad – jouw persoonlijk proces jaar.

Inclusief alle materialen en syllabus. Volg je de lessen liever via Zoom online dan krijg je de syllabus en alle tekenvellen thuisgestuurd en een aantal wasblokjes en pastelkrijt. Kleurpotloden en ecoline/waterverf mag je zelf aanschaffen. Hiervoor kan je terecht in de webwinkel.

Deze lessen zijn onderdeel van de opleiding Creatief Coaching, maar kan als losse training gevolgd worden!

Identiteit, binnen en buitenwereld. Hoe begrens ik mijzelf.

Tipje van de sluier van de thema’s:

 • Je bron en je persoonlijkheden,
 • Dromen, sprookjes als sleutel tot het onbewuste,
 • Metaforen, maskers, rollen die je speelt,
 • Kernkwaliteiten,
 • Het lezen van eigen tekentaal en symboliek,
 • Het levenskaarten spel maken/spelen,
 • De Elementen en nog veel meer!

Als deze training vol zit kan het zijn dat er een plaats geannuleerd is dus dan gaarne e-mailen naar pascale@creatiefcoaching.nl

Lees verder

Om dieper bij jouw ware zelf te komen. Eens per 2 maand kan je deze heerlijke avond volgen.

Heerlijke workshop waarbij je

♥ jouw Sacret space creëert,

♥ geniet van MEtime,

♥ stress vermindert,

♥ in contact met jouw licht en donker,

♥ jouw eigen lotuskanaal opent of wel je Kroonchakra en je kundalini activeert,

♥ vol liefde en ontspanning weer naar huis gaat. 

Wat is het?

De Blauwe Lotus (Nymphaea caerulea), ook bekend als de Egyptische lotus, was een zeer belangrijke bloem in de Egyptische mythologie welke al duizenden jaren wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde en ceremonies in het oude Egypte.

Het werd gezien als een symbool van de zon/RA en als heilig beschouwd en geassocieerd met de god Horus en ook met de godin Isis. De Egyptenaren geloofden dat Blauwe Lotus de kracht had om geest en ziel te openen voor hogere staten van bewustzijn.

Blauwe Lotus heeft het vermogen om gevoelens van ontspanning en euforie te bevorderen. Het wordt ook gebruikt als seksuele stimulans. Blauwe Lotus heeft tevens het vermogen om de slaap te verbeteren. *

Blauwe lotus thee wordt gemaakt van de blauwe waterlelie, biedt een bedwelmende geur en is een prachtige bloem die is gebruikt in kruidengeneesmiddelen die sua teruggaan tot de oude Egyptenaren, Thais en Syriërs.

De thee geeft een gevoel van euforie, maar is ook een effectief slaapmiddel als je een hogere dosering gebruikt. Ook werkt het krampstillend en kalmerend. Maar bovenal maakt het rustig en verdiept je in je innerlijke wereld.

De lotus ceremonie is dus ontspannend, helend en brengt je in contact met jezelf, jouw liefde en schoonheid.

Wat gaan we doen?

We starten de avond met een Egypte kaart om je intentie te bekrachtigen of een thema te laten open baren 

Dan drinken we de Lotus thee en gaat liggen op je matje voor jouw meditatieve reis die ik volgens een rustige visualisatie en/of muziek leid. Door de Blauwe Lotus kom je dieper in meditatie en kun je heerlijk ontspannen en je laten meevoeren. 

Hierna mag jij jouw Lotus gevoel weer geven op papier met pastel krijt. Je maakt dus een intuïtieve tekening vanuit jouw gevoel. 

We kijken wat jouw onbewuste wil vertellen door jouw tekening. (Beeldtaal lezen)

We sluiten af met een deelronde (mits oké voor jou) en wederom een afsluitingskaart uit het dek “terug naar jouw bron”.  

Doe je mee? 

Datum: Donderdag 4 juli

Tijd: van 19.30-21.30u 

Plaats voor minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

Investering: 29,- vroegboek korting tot en met 1 week ervoor , hierna €34,- 

Wil jij deze vanuit jouw eigen huis volgen via zoom dan kan dit met opgave met max 4 dagen ervoor i.v.m. het verzenden van de thee en het doosje pastelkrijt en een edelsteen!

Stel de tickets zitten vol, mail dan even naar pascale@creatiefcoaching.nl Soms geeft het systeem dit fout aan.

8 uur helemaal voor jou! Diverse technieken met vele laagjes en werken met diverse materialen en tools.

Wat leer je?

♥ Lost te laten

♥ Laag op laag te werken

♥ Veel technieken

♥ Onzekerheid overwinnen

♥ Te genieten van het proces zonder dat je innerlijke criticus er wat van vind

♥ Intuïtief te werken

♥ Genieten vol overgave!

♥ Verwacht veel creativiteit en flow en je gaat met jouw mooiste schilderij naar huis!

Let op! Dit is geen coachingtraject voor levensvragen al mag je me alles vragen tijdens jouw lessen. Dit traject gaat over het unleashen van jouw innerlijke kunstenaar!

Je mag jouw 8 uur indelen zoals jij dit wilt, bijv. 4x 2uur of wat jij maar wilt, we leggen onze agenda’s bij elkaar en plannen maandag tot en met vrijdag ergens tussen 9 en 21 uur.

Is dit voor jou?! Voel je dat jouw hart♥ en ziel zeggen JAAAAA dit exclusieve traject wil ik?!!! Schrijf je dan snel in.

Dit is inclusief een canvas max. maat 70x90cm. (wil je een andere maat dan kan dit tegen een suppletie), tevens gebruiken we heel veel diverse materialen, denk aan ricepapers, handgeschept papier, acryl inkt, golden fluids, en zoveel meer!

This amazing new course is made by the need for relaxing, making time voor myself and enjoying letting go en feel free. Because I had a lot of scraps from bigger work and felt the need to make something out of that. This online course give you 3 lessons and a bonuslesson were I make a little Art Journal book out of the mini pieces.

Lees verder

Atelier Zwolle of via een zoom link kijk je mee vanuit huis.

Big, Bold, Bright & Beautiful (voorheen)
Colorful Layering
Ink-o-Holic retreat 

Deze geef ik dit jaar nog 1 keer als 2 losse dagen van 10.00-16.00u. : data vind je hiernaast bij de tickets.  

Hier is ie dan nog een keer na vele aanvragen!! Mijn inkt passie gemixt met vele gekke technieken uit mijn rugzak!

Sinds ik acrylinkt heb leren kennen ben ik verkocht en met veel eigen(wijs)heid is deze cursus ontstaan. Je gaat op dag 1 uit je dak met inkt, collage, en andere materialen, lekker smeren. En dag 2 is een ontdekkingstocht naar wat het canvas jou kan brengen zonder een vooropgezet plan. Vanuit symboliek die bij jou past, vanuit vorm en lijn die uit jou zelf komen maak je een prachtig schilderij vanuit vele lagen van 70x90cm. of 80x80cm. En we maken met inkt nog een prachtig schilderij vanuit een iets andere techniek!

Er is geen schilder ervaring nodig, echt niet! Wel verstilling en overgave. Ben jij erbij?

Materiaalkosten van € 30,- zitten nu bij de prijs van € 249,- in. Het canvas wat ik aanraad is ca 70×90 cm. of 80x80cm. Maar een andere maat kan ook natuurlijk, wat jij wenst. De richtprijs voor de eerste maten is € 30,- . Bij het materialen pakket zitten nog aquarel vellen, alle inkten, golden/dalerrowney fluids, acrylverf, bladgoud, posca’s, hulpmiddelen zoals artfoamies en stencils, etc. etc. En we maken ook zelf een aantal foamstempels die je mee naar huis mag nemen!

En nog een heerlijke lunch op beide dagen.

Wil je ook blijven overnachten? Vraag naar de mogelijkheden. 

creatief_coaching_colorful_layerings

Ink-O-Holic is de naam van een serie workshops waarbij inkten de boventoon voeren. In elke workshop komt een ander aspect en/of andere type inkten aan bod.

In de Mixed Media workshops gebruiken we diverse inkten:

 • Acryl of pigment inkt (Ink-O-Holic)
 • Bister = walnootinkt (Powertex)
 • Alcohol inkt (Expoxy)
 • Poederinkt (OneDayPlay)
 • Ecoline (vele workshops en lessen)
 • Zig cleancolor inktstiften (Amaaazing mandala’s)
 • en meer!

Ca. 4 maanden Online of Live

CreatiefCoaching: 1 op 1 traject

4 maanden Online of Live (dan wel via Zoom of hier in het atelier)
Voor jou privé en/of voor jouw bedrijf.

Van tevoren bespreken we jouw doel/hulpvraag. Waar kan ik jou mee helpen?

 • Heb je een haat/liefde verhouding met geld? Dan gaan we jouw geldovertuigingen omzetten naar meer vrijheid.
 • Ben je vaak moe of futloos en wil je weer energie? Dan gaan we jouw glas naar vol brengen in plaats van half leeg.
 • Wil je jouw richting veranderen maar hoe?
 • Heb je meer vrijheid, balans en focus nodig. Geef je snel op!
 • Wil je meer in je kracht staan? Hoe dan?!

Hiervoor zijn tig creatieve oefeningen die jouw onbewuste triggeren, ofwel jij krijgt in jouw tekening een spiegeling van je kwaliteiten, blokkades en valkuilen. Jouw lijf geeft je alle antwoorden, en ik ben je spiegel.

Het resultaat is dat je meer naar je diepste zelf luistert, dat jij je hart volgt, zonder al die ja-maar’s. Dat jij kiest voor jouw mooiste leven! Lekker in je vel zitten met genoeg zelfvertrouwen voor een lifetime lang.

Zeg jij jaaa mijn hart maakt nu echt een sprongetje dan maken we snel de afspraken en gaan we starten met jouw persoonlijke groeitraject! Hiernaast kan jij jouw ticket kopen, dan bespreken we samen de data.

Op dit moment zit ik vol, vanaf 19 februari 2024 zijn er weer 2 plekken vrij.

Neem contact op

Mensen die je voor gingen:

“Ik wil je nog een keer bedanken voor je cadeautje wat je gegeven hebt. Je gaat zeker op mijn bucketlist, wat ben jij bevlogen in wat je doet. Jij kunt iemand uit zijn comfortzone halen zonder dat je het in de gaten hebt. Blijf doen wat je doet! “~ Ann

“Wat een geweldige lerares en coach je bent mag ik aan den lijve ondervinden, en wat een cadeautje is dat! Een echte inspirator en creator. Ik ben trots op het feit dat ik mijn kwetsbaarheid met jou mag delen om zelf als lerares en creator te mogen groeien en ontwikkelen. Zodat ik naar een hoger en dieper niveau mag stijgen”~ Marianne

creatief_coaching_eenopeen

Creatief Coaching

Ik wil jou graag leren hoe je creativiteit kunt gebruiken om al deze voorgaande dingen te leren. Er gaan echt geen zware verhalen aan vooraf, het is geen therapie waarin je moet dweilen met de kraan open. Het is super gaaf; beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Dus ben jij toe aan een Lifetime Mind Reset, dan is dit wat voor jou!

Wat kan je van mij verwachten:
– Eens per 2-3 weken een sessie; live in het atelier of via zoom,
– We bepalen de data samen vooraf; totaal 6 sessies,
– Je krijgt creatieve huiswerkoefeningen en deze mag je tussentijds naar mij opsturen per mail, en hierop krijg je feedback en wederom reflectievragen, dus diepgang tussendoor,
– Je krijgt een lijstje van wat je nodig hebt, of kunt gebruiken,
– Samen lezen we jouw beeldtaal voor meer inzicht en groeimomenten!!

CreatiefCoaching

€ 545,00

1 op 1 traject 4 maanden Online of Live in mijn atelier

Beelden zeggen meer als 1000 woorden

Beeldtaal lezen voor professionals

Als coach, therapeut of trainer bied jij hulp met diverse tools. Beeldtaal is een heel bijzondere tool waarmee jij je behandelplan kunt aanvullen en een betere diagnose kunt stellen!

Beeldtaal

Beeldtaal geeft zoveel onbewuste informatie die wij bewust maken. Door beeldtaal te leren lezen kan jij zien wat jouw cliënt nodig heeft en door het beeld te laten veranderen en te vertalen geef jij nieuwe oplossingen aan jouw cliënt. Denk aan nieuwe inzichten d.m.v. vertalen van tekeningen en schilderijen, versterken van eigenwaarde en zelfliefde, gemakkelijker emoties kunnen uiten, sneller tot de kern komen van het probleem. Dat is toch te gek!

Beelden zeggen meer als 1000 woorden. Ofwel, tekenen aan een doel werkt zoveel sneller als erover praten, dan blijft het “hoog” hangen maar integreert het niet in het systeem. Kwaliteiten worden ingezet en valkuilen worden snel helder en zo laten we zien wat er nog te ontwikkelen valt. Het beeld is de spiegel van het onderbewuste en wij maken vertaalslagen zodat jouw cliënt van handen, naar hart, naar het hoofd en weer terug gaat, waardoor het sneller beklijft en voor meer inzicht zorgt.

Beeldtaal lezen is voornamelijk goed kijken en luisteren, open vragen stellen en niet invullen, en hierop creatief anticiperen. Het is een techniek waarbij je leert tekeningen/schilderijen te implementeren in jouw eigen werkwijze. We werken met kleurpotloden, verf, bijenwas, ecoline, pastelkrijt, etc. Wat zorgt voor verdieping in emoties, in gevoel en in creativiteit.

Elke les lees je tekeningen! En komt er theorie aan bod met diverse creatieve oefeningen die we uitwerken en die je thuis in jouw praktijk kunt oefenen. Na deze 12-daagse training ontvang je een certificaat.

Neem contact op voor deze variant:
Individueel 12 lessen van 2 uur € 2497,- incl. BTW

12 lesdagen

Deze loopt inmiddels dus september zal er weer een nieuwe dag en tijd worden bekendgemaakt.

Woensdag 09.00 – 13.50 uur

€ 1497,- of in 3 termijnen van € 547,- te betalen.

Dit jaar loopt nu vanaf Oktober 2023. Vanaf 2024 kan er weer een nieuwe groep vormen. Als jij dit wenst geef dan even jouw voorkeurs dag aan via pascale@creatiefcoaching.nl

Koffie thee, cupasoup of een verse soep, lekkers en fruit, zijn de hele dag beschikbaar. Je mag je eigen lunch meenemen.

Meer weten? Mail mij via pascale@creatiefcoaching.nl

Lees verder