Skip to main content

Location: Atelier Zwolle

O.l.v. Lia Ouendag en Pascale Tichelaar-Rakers

Met veel enthousiasme nodigen we je uit voor deze samenwerking van Pascale Tichelaar en Lia Ouendag waarbij we een combinatie bieden van Hemel en Aarde, van Kosmische- en CreatieKracht.

Lia verbindt je met het universele, kosmische en creatieve aspect in jouw leven. Pascale neemt je mee in de vorm en creatie via aardse materialen die passen bij het kind in jou.

Een verwendag om blij van te worden en het creatieve, vrije en blije kind centraal staat.

Lia zal tijdens de ochtend een korte lezing geven over de actuele kosmische energie.
De helende kracht en logica van Hemel & Aarde verbinden ons met jouw essentie. Je zult meer gevoel en idee krijgen over:

  • de huidige fase van jouw innerlijk kind, hoe gaat het met jou, wat heb je nodig en wat wil in jou onder de aandacht komen?
  • trilling, frequentie en toon van de ziel
  • mogelijkheden en kansen die deze huidige kosmische bewegingen bieden om zelf te creëren als vrije geest.  
  • de boodschappen van jouw ziel in jouw schilderij leren begrijpen d.m.v. beeldtaal
  • ontdekken hoe creatief werken verhelderend het kan zijn, creatief te zijn en aandacht te houden voor het kind in jou
  • de essentie
  • actuele kosmische energie waarin we deze periode beweeglijk, in vertrouwen en intuïtief onze persoonlijke weg leren volgen.

Tijdens het middagprogramma gaan we de verbinding met het innerlijk kind creatief vorm geven. Onder begeleiding van Pascale ga je voor het kind in jezelf iets maken wat je de komende tijd herinnert aan het mooie, liefdevolle kind in jou. Door te werken met mixedmedia technieken (diverse materialen) bouw je jouw schilderij op vanuit de diepere lagen in jezelf. Het is een reis met het kleine kind in jou waarin we op avontuur gaan.

We gaan creëren en de vrije, blije en creatieve energie aarden door hier letterlijk vorm aan te geven. Door de kleurenkracht zul je meer verbinding gaan voelen met jouw innerlijke kind en ziel.
Jouw creatie komt tot stand met de passende materialen die horen bij jouw gevoel en thema van dit moment.
Via meditatie, inner child kaarten en (h)erkenning van jouw essentie zullen we verrijkt worden door het kind in onszelf.

Laat je verwonderen en bekrachtigen door het kind in jou!

Met alle plezier bieden Pascale en Lia deze verwendag aan met veel bezieling, vertrouwen, een veilige bedding en heerlijke hapjes.

Wat, hoe en waar

Datum: donderdag 3 oktober 2024                                   

Tijd: inloop 9.45u / start 10 uur tot 16u

Adres: Brinkhoekweg 2A Zwolle

Investering: € 199,- inclusief 21% BTW, lunch en lekkers bij de koffie en thee + materialen

Optioneel:
Belconsult van een half uur op 7 oktober 2024 met Lia waarin we ingaan op het innerlijk kind stuk in jouw horoscoop en de persoonlijke vragen.
Tarief incl. 21% BTW en geluidsbestand: € 88,-
Wanneer je gebruik wilt maken van dit aanbod, vragen we je vriendelijk jouw geboortegegevens door te geven (plaats/datum/tijd).

Voel je welkom en geef je snel op via het inschrijfformulier hiernaast, dan ontvang je een email met betaalverzoek.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om de kwaliteit van deze dag te waarborgen.

Een hele dag of 2 avonden, wat heeft jouw voorkeur?

Deze bijzondere workshops kwam tot stand door mijn eigen proces toen de gasprijzen zo stegen en wij dachten we redden het wel op de kacheltjes, dus zat ik in de keuken op een stuk karton met een groot doek te ervaren wat er nou met mij gebeurde. Boos, verdrietig, terugtrekkend maar ook voelde ik mijn eigen diepgang, het proces en de dankbaarheid daarin. Ik begon met een zwart/diep blauwe ondergrond en hierover gingen steeds meer lichte lagen, er ontstonden diverse gave stukken door gekke technieken, die ik jou ook wil leren. Bijvoorbeeld de reverse driptechniek of wat dacht je van een kantje afdrukken. Maar nog veel meer!

De eksters kwamen erin doordat deze diertjes steeds voor mijn raam aan het scharrelen waren, echt lekkere dikkerds en bedacht me hoeveel symboliek in deze dieren schuilden, precies passend bij mijn proces. Dus jij mag je eigen diertjes maken, maar afhankelijk van jouw schilderskills ook weer niet te moeilijk! Denk aan dolfijnen, vogels, vissen, etc. Maar daar help ik je bij! Met Saltwash is de pasta gemaakt voor de vleugels en hierin zit nog veel meer, denk aan Magic pigment poeders♥.

Doe jij mee met deze gave verdiepende workshop?!

Vrijdag 31 januari van 9.30 tot 15.30uur of woensdag 4 & 18 september van 19.00 tot 21.30uur.

Alle materialen zijn inclusief, ook een canvas van 30x90cm t.w.v. € 34,- of tegen een meerprijs van € 14,- een 3Dcanvas 40x80cm of 50x70cm of 60x60cm. Dit mag je ook in het atelier beslissen.

2 dagen van 10.00 tot 16.00uur of 4 middagen van 14.00 tot 16.30uur. Zie voor de geplande data de ticket(s) hiernaast.

Zowel in het atelier, als online via zoom te volgen.

An amaaaazing, magical Ink-O-Holic adventure! Ga je mee op reis naar jouw nieuwe begin?!

We werken op een groot canvas (incl. is een 3D 70×90 of 80×80, maar een andere maat kan ook tegen meerprijs. Stel je wilt groter dan maak je hem thuis af.)

Je gaat vooraf op onderzoek welke vogel of vis voor jou een nieuw begin in gaat luiden. Of die voor jou bij jouw vrijheid past om de toekomst in te vliegen.

Kijk op mijn pinterest voor afbeeldingen die goed te doen zijn: https://nl.pinterest.com/pascaletichelaa/inpsiratie-fotos-workshop-new-beginnings/

Materialen: (tussen haakjes is wat ik bij mijn schilderijen heb gedaan)

Canvas, Stabilo all (zwart), donkere acrylverf, ook een Golden of decoart fluid (indigo, donkerroodmagenta), acrylinkt, easystructure pasta van powertex met stencils (1 pot), boek pagina’s, ricepapers, collage materialen, medium, diverse kleuren acrylverf (fluids), bladgoud, sponsje, paletmes, kwasten, doekjes, pot en sprayfles water. € 79,- incl. 2x een luxe lunch. 

3 varianten

  • Deze totale beleving in het atelier heeft een waarde van € 289,-.
  • Wil jij deel 2 thuis online doen dan is de investering € 269,- (incl. materialen van dag 1)
  • Wil jij deze cursus helemaal online doen dan is de investering € 199,- (excl. Materialen) Mail mij als je de online variant mee wilt doen.

Lees verder

Open Atelier ochtenden!

Data van deze serie tot de zomervakantie: 13juni/ 27 juni/ 11 juli

Na de zomervakantie: 19sept./ 17 & 31okt./ 14 & 28nov./ 12dec.

2025: 16 & 30jan./ 13 & 27feb./ 13 & 27maart

Wilde je altijd al schilderen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Vind je op internet de bomen door het bos niet meer, dan is dit jouw cursus!

Wanneer luister jij echt naar jouw hart of jouw zielenstem? Mag jij spelen van jezelf of ga je altijd maar door en met zorgen voor? Je mag tijdens deze lessen helemaal losgaan met verf, inkt, vingerverven, gelliplate, groot of klein, waar jouw hart maar naar roept, waar jouw ziel zich aan kan laven.

Spelen, genieten, leren loslaten, even niets hoeven en alles mag en kan! Geen oordeel alleen jij, genietend vanuit jouw innerlijke kunstenaar releasen.

De cursus bestaat steeds uit max. 6 lessen, afhankelijk van de instroom, dit kan je zien bij de tickets en data hierboven aan. Deze data liggen vast. Jij bepaalt het onderwerp, ik help jou met de technieken, diepgang en het maken van jouw schilderij(en)!

De materialen zijn niet inbegrepen aangezien iedereen voor iets anders kiest en dit onmogelijk van te voren te berekenen is. Je kunt het dus zo luxe of uitgekleed maken als jij wilt, ook mag je zelf spullen meebrengen, maar de ervaring heeft geleerd dat men graag alles hier uit de kast trekt om lekker mee te experimenteren. 

Deze cursus start op verschillende momenten in het jaar. Kijk in in de agenda voor de juiste data, tijden en prijzen.

Je bent Welkom

Welkom om te herbronnen

bij deze meerdaagse Cleansing Health Art Retreat

met arten, aandacht en yoga

Op een prachtige plek in Nederland,

daar waar het nog echt stil is en je kan onthaasten,

onder leiding van gekwalificeerde begeleiders Pascale Tichelaar en Rineke Vierhoven (www.pureyoga.nl

Cleansing Health Art Retreat

Yoga,

Koud water zwemmen

Meditaties, 

Arten incl. CreatiefCoaching

Inspiratie

Natuur en afstemming op jouw natuur

Sauna

Lekker eten

Relaxen

ME-Time

Rineke en ik (Pascale) kwamen tot een mooi concept, puur en uit onze professies en passie. Dit mag je dus niet missen!!

We kondigen het tijdig aan, aangezien er maar beperkt plek is, want we houden je graag een paar dagen hier😊. Zie voor de data de tickets rechts.

Kom jij van verder weg zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden. Maar woon je vlak bij, dan kan je ook thuis slapen.

Stel je voor: Wellness ontmoet creativiteit op een unieke locatie in de natuur.

We droomden van deze retraite als een speelse verbintenis tussen natuur, water, warmte, stilte, arten, op adem komen, beweging en voeding in de brede zin. Jezelf helemaal schoon maken. Schoonmaken van nare gedachten, saboterende gewoontes en je even losmaken uit jouw gebruikelijke ruimte, dus helemaal opschonen, opladen en met jezelf bezig zijn en toch zo vrij als een vogel, niets moet, alles mag. 

Tijdens dit weekend wordt arten gebruikt als een medium voor zelfexpressie. In de flow komen en de uniciteit van je eigen creativiteit uiten, zonder bezig te zijn met het resultaat.

Hoe ziet dit weekend er uit:

Een dag begint met yoga en daarna een gezond ontbijt. Daarna verzamelen we in het atelier en beginnen de creatieve dag. We starten met wat nodig is los te laten en op te schonen.

De winter is in volle gang in November, zo passend dit thema!

Bij de winter hoort het element water, het koud water zwemmen is dus enorm passend en het reinigen van de nieren en de blaas is belangrijk in dit geheel.

Het thema uiten en loslaten komt ook aan bod en je gaat je verbinden met onder andere het krachtdier van November de kraai.

Laat je meenemen door de prachtige oefeningen en thema’s en geniet van de weldaad en rust op onze locatie!

Heerlijke lunches worden geserveerd, gevolgd door creatieve, inspirerende oefeningen.

Retraite hoogtepunten:

♥Zijn

♥Emotionele Detox

♥Innerlijke rust door onder andere arten

♥Herontdekken, (her)inneren

♥(Opnieuw) contact maken en helen met de natuur

♥Een kans om te verdiepen en te herbronnen door meditatie, yoga en arten. 

♥Herstel je innerlijke rust

♥De sauna is een geweldige plek om te detoxen en te ontspannen.

♥En als kers op de taart neem jij een prachtig her-innering schilderij mee naar huis.♥

Hoe zou zo deze retreate voor jou voelen?!

Inbegrepen in de prijs van € 374,50 / 414,– Let op vroegboekers krijgen tot en met 2 september de prijs van € 374,50 echt een buitenkans! Hierna is het bedrag € 444,-.

Vrijdag 8 november incheck na 15.30 uur tot en met zondag 10 november 16uur.

Alle gezamenlijke (yoga)sessies

• Alle Art materialen

Bijzondere ontmoetingen in de natuur

• Creatief Coaching sessies/ begeleiding tijdens de lessen naar behoefte

• 2x ontbijt

• 2x lunch

• 1x diner

• Onbeperkt koffie, thee en versnaperingen

• Sauna na het koud water zwemmen

• Goodybag

Wens jij als bedrijf een nota dan is het bedrag exclusief 21% BTW.

Als jij ook de optie logeren op de boerderij hebt aangeklikt, let op beperkt plek, dan zit al het beddengoed en handdoeken erbij voor in het appartement of kamer, dus geen zwemhanddoeken! Deze logeeroptie betaal je apart, dus zit niet in de standaard prijs.

Wat is niet inbegrepen:

• Vervoer naar de locatie (deze is per OV goed te bereiken en genoeg parkeerplekken)

• Overnachting(en) zie extra optie voor maar € 100,- slaap jij 2 nachten in de Boerderij incl. beddengoed en handdoeken

• Spullen voor de sauna

• Eten of drinken in je vrije uren

• Persoonlijke uitgaven

Dus zelf meenemen:

Sauna handdoeken, Badpak of bikini, Badjas, Waterschoenen voor koudwaterzwemmen, Muts, broek om je warm te houden tijdens het koudwaterzwemmen, Persoonlijke spullen, Meditatie kussen indien je deze zelf hebt.

Kom jij kennismaken op 14 September? We zijn open van 10.00uur tot en met 16uur.

Ieder jaar verzorgen wij in januari en september een open, inspiratie dag. Zodat je een dag lekker kan rondkijken, meedoen, geïnspireerd kan raken van alles wat wij bieden.

_______________________________________________________________________________________________________________

Pascale geeft altijd 2 creatieve proeverijen:

11.00uur workshop 1: creatief ontdekken hoe jij meer in je Ik-Kracht kan komen te staan! CreatiefCoaching methode.

Door het zichtbaar maken van jezelf als collagebloem, maak je zichtbaar wat er speelt. Kan je jezelf er helemaal in terug vinden maar ook veranderen wat jou al een tijdje dwars zit. Dan plant jij een zaadje voor meer groei en bloei. D.m.v. de beeldtaal te lezen zien we wat jouw belemmeringen zijn, maar ook je grootste kracht. En wordt helder hoe jij deze mooie bloem, ofwel jezelf nu eens echt kan realiseren.

14.30uur workshop 2: MixedMedia unleashed!

Ik leer jou wat leuke technieken met diverse creatieve materialen en we werken met een aantal laagjes en dat heet mixedmedia. Je gaat naar huis met een glimlach op je gezicht, een buik vol creativiteit en gezelligheid en inspiratie waar jij nog maanden mee verder kan!

Voor deze 2 kan jij je een ticket bestellen hiernaast, dan is jouw plekje verzekerd. Ook zullen er wat encaustic art ijzers staan waarmee een was kaartje gemaakt kan worden. Hiervoor hoef jij je niet op te geven!

Voor of na de workshops kunnen vragen gesteld worden of de hele dag gewoon lekker neuzen in het atelier winkeltje en bij de andere standhouders. In mijn winkeltje vind je prachtige materialen, edelstenen en leuke hebbedingetjes en cadeautjes, met vele kortingen!

September 2024 zullen in de kleine boerderij naast het atelier en op het erf diverse andere bedrijven staan met leuke producten en/of diensten: (wil jij als bedrijf meedoen, mail dan even naar pascale@creatiefcoaching.nl

Zaterdag 26 & zondag 27oktober 2024 10.00-15.30u.

Beeldtaal van de ziel, 2 dagen diepzielduiken, voelen, beelden laten spreken. Innersearching en jezelf terug vinden. Incl. bijscholingscertificaat

Incl. alle materialen zoals wateroplosbare olieverf en Golden Open, individuele en groepsbegeleiding. En twee heerlijke, homemade lunches.

Evt. extra logeren in onze B&B, vraag naar de mogelijkheden!

We werken met de Soulcards en de methode van Deborah Kofman, waarbij we met de handen voelen, wrijven en ons artistiek uiten op een omgekeerd papier. Ja echt, dus blind voelend, vertrouwend, bewegend op ons papier, vormen er intuïtief beelden, die we dag 2 verder gaan uitwerken.  

De natuurlijke manier van bewegen zorgt voor een diep gevoel van in je flow komen. De schilderbewegingen zorgen voor een enorme diepgang.

Deborah zegt: “It’s more then an artform, it is a theraputic and spiritual act of art for all ages!” Doe jij mee met deze unieke retreat?!

4 kunstwerken met diverse technieken, van mixed media tot bladgoud, op zwart en gieten!

Epoxy is een kunsthars en bestaat uit 2 componenten, een basis en een harder. De hars kun je op kleur brengen door er pigmenten of verf of inkt aan toe te voegen. Epoxy heeft een transparant glas uiterlijk, met een geweldige hoogglans en de kleuren komen echt als knal eruit! En het is ook nog eens keihard en waterbestendig, want het kunstwerk wordt als het ware geseald. Bij de giettechniek ontstaan prachtige kleuroverlopen en bij de mixedmedia techniek krijg je veel verdieping door de laagjes.

Na afloop van deze masterclass heb je voldoende kennis om zelfstandig met epoxy te werken. Tijdens de masterclass kan je uitgebreid vragen stellen, maar bovenal gaan we veel oefenen en doen!

Het gieten op zichzelf gaat vrij snel, maar de mixedmedia schilderijen (die met laagjes gieten en plakken) vragen veel voorbereiding. Hierbij leer je veel mixedmedia technieken die je ook zonder epoxy kunt toepassen in andere werken.

De kosten voor deelname aan deze masterclass bedragen € 169,-,  inclusief alle materialen, d.w.z. drie panelen van 20×20 en één van 40×40, epoxy, pigmenten, inkt, handschoenen, steentjes, medium, pasta’s, veren, edelstenen en zooooveel meer!! Tevens een heerlijke lunch tussen de middag. Heb jij zelf dingen die je in je schilderij wilt verwerken dan mag je dit uiteraard meenemen. 

Als extra verrassing mag je met je restanten nog een Rezidisk of sieraad maken d.m.v. een mal.

Ophalen of verzenden van de kunstwerken:

De kunstwerken zijn na 24 uur keihard, dan is het veilig ze te vervoeren. Je kunt je werk na de volgende dag ophalen of ik kan ze voor je verzenden vanaf € 8,95.

Lees verder

Deze heerlijke workshops is vanaf ca. 7 jr. en incl. alles. Je maakt samen een grote geschilderde mandala, om direct in te lijsten. Wat is er nu mooier dan samen met je kind, genieten van elkaar en het moment vast te leggen op papier.

De prijs is dus voor 1 volwassene en een kind. Wil je met 2 kinderen komen stuur mij dan even een mailtje.

Mandala is Sanskriet voor magische cirkel. Mandala’s worden al duizenden jaren gebruikt en zijn van alle culturen. Dit zien we dan ook terug komen in allerlei vormen. De mandala kenmerkt zich vaak door de herhaling in zijn indeling en opbouw. We gebruiken mandala’s als (therapeutische) kunstuiting en het is een verdieping in jezelf. Je kunt je laten meenemen en inspireren tijdens het tekenen en er ontstaat dan een wisselwerking tussen jou en de mandala. Je laat zien hoe je bent, door het creatieve te laten stromen en met kleur en vorm te spelen. Op deze wijze teken je met liefde aan je eigen ontwikkeling. Voorbeelden van mandalavormen zijn: bloemen, kristallen, dansen, spiralen, rozetvensters en nog veel meer.

Er hangt dus in het algemeen geen geloof of cultuur aan deze kunstvorm!