Tel: 06-23890475  pascale@creatiefcoaching.nl

Atelier Zwolle

Intuïtief tekenen & Schilderen

Intuïtief tekenen en schilderen doen we uit ons hart en uit ons onderbewuste. We denken niet na en laten het tekenproces vanzelf op gang komen.
Het is een ontdekkingsreis waarbij je gaat ontdekken hoe je jouw intuïtie als gids kan gebruiken. Het tekenen brengt je in verbinding met je gevoelens, die op dit moment in je leven een rol spelen, maar brengt je ook in contact met je spirituele kant en je fysieke kant.
Hoe meer je in contact komt of bent met je intuïtie hoe makkelijker het tekenen en schilderen gaat. De cursus is bedoeld voor mensen die behoefte hebben, in contact te komen met de innerlijke levensstroom en de creatieve bron weer willen voelen.

Een moment voor je zelf. Er is geen schilder of tekenervaring nodig. Als je een potlood of een kwast kan vasthouden is dit voldoende. Kort gezegd is het al schilderend en tekenend bij jezelf komen. In deze cursus staat niet het eindresultaat voorop, maar de weg er naar toe. De voldoening van het werken met kleuren, vormen en lijnen. Kleuren raken onze belevingswereld, het werkt in op onze gevoelens en psyche. In deze cursus ervaren we hoe het is om weer verbinding te voelen met je eigen oorspronkelijke levenskracht en het maakt je bewust van de altijd aanwezige mogelijkheid om je leven te transformeren. Het uitgangspunt ligt in oervormen, zoals golven, spiralen, lijnen etc. Deze bewegingen en vormen zijn eenvoudig, maar hebben een zeer diepgaande, krachtige en symbolische werking.

In 8 lessen werk je met diverse materialen en diverse thema’s zoals bijv. jouw droomkasteel, ontwar je knopen & vlechten, gaat het over sprookjes en verhalen en zoveel meer.

Deze cursus wordt gegeven door Sita van Dijk.

Dit kwam uit een dubbele pagina

De elementen: Workshop Intuïtief tekenen & schilderen
Het is geen workshop voor wie goed wil leren tekenen, hoewel de resultaten soms verbluffend mooi zijn, maar het gaat in de 1e plaats niet om de techniek of het resultaat, maar om het proces zelf, plezier ervaren in het tekenen en op een ontspannen wijze je eigen creatieve energie los maken. Bij het intuïtief tekenen/ schilderen breek je een bron aan, die oneindig is, waar zoveel kracht en energie uit te halen is en hierdoor leer je jezelf beter kennen en komt er meer ruimte voor creativiteit, vreugde en genot in het leven. Door goed naar jezelf te luisteren doe je een beroep op het zelf herstellend vermogen van je lichaam en kan je leven van uit je hart. Intuïtief tekenen en schilderen is een manier om in deze, vaak drukke tijden even tot jezelf te komen, je te voeden en een eigen plek te vinden. Breng je innerlijk naar buiten en ontdek je eigen kracht!

Over de workshop: Wie heeft er niet eens nagedacht over de rol en betekenis van de aarde, het water, vuur en de lucht. Met de elementen komen we in beweging, voel de beweging van de wereld om je heen. Je zult kwaliteiten van ieder element in je eigen karakter herkennen. Ervaar je de stilte voor de storm, houd jij je staande bij windkracht 10, stroom je mee op de wilde rivier van het leven? Sta je snel in vuur en vlam? Kun je, je eigen koers varen? Of ben je willoos en niet tegen de elementen opgewassen? Bij elk element hoort ook een temperament, die we allemaal bezitten, maar men heeft meestal één temperament die dominant is. We gaan ze bekijken en onderzoeken, zodat je ze in kan zetten om je doelen te bereiken. Door je hart te openen voor het tekenen en het beleven van de elementen zul je in harmonie en met plezier omgaan met veranderingen en bewuster omgaan met het leven zelf. Tekenvaardigheid is niet vereist, iedereen die een potlood kan vasthouden is welkom.

Wat gaan we o.a. doen:
We werken deze dag met kleurpotlood en we maken een elementen zendrup, dit is een techniek met ecoline en nat papier. Als je de schildering bekijkt zul je naarmate het opdroogt er steeds andere dingen in zien, waar jij als “druppelaar” maar weinig controle op kunt uitoefenen. Je zult het moeten aanvaarden wat je veroorzaakt op dat natte vel papier, dat een eigen leven gaat leiden. Daarom is deze techniek uitermate geschikt voor mensen die niet los kunnen laten en bang zijn om de controle te verliezen, maar ook voor iedereen die te perfectionistisch is en natuurlijk ook voor die genen die zich een dagje willen ontspannen. Het schilderproces werkt zeer ontspannend, omdat je afstand neemt van je schildersobject en a.h.w toeschouwer wordt van een creatief gebeuren.

De workshop is inclusief koffie, thee met veel lekkers erbij en een uitgebreide lunch. Het materiaal, zoals papier en verf is inclusief.

Agenda

Chakra Creatief healing/reading: Kleur jouw levensenergie optimaal! – 8 oktober 2021 - 17 juni 2022 at 10:00 - 15:00
Groeimandala's (groot)ouder-kind workshop – 21 oktober 2021 at 09:30 - 11:30
Ouder-(Klein)Kind Workshop Creëer jullie magische stad – 21 oktober 2021 at 15:00 - 17:00

Agenda

<< >>
mdwdvzz
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Contactgegevens

Creatief Coaching

06-23890475
pascale@creatiefcoaching.nl
Brinkhoekweg 2A
8032 LS  Zwolle

Blijf op de hoogte

*is verplicht
Naar welke lessen gaat je voorkeur uit?