Skip to main content

Even voorstellen..

Wie ben ik?

Over mij

Mijn naam is Pascale Tichelaar-Rakers. Ik ben een professionele crea-doe-er. Mijn werk als Creatief Coach, Tekentaaldocent en Creatief therapeut laat mij iedere dag weer de waarde zien van helend en holistisch tekenen/schilderen. En bovenal creatief bezig zijn. Mijn grootste passie is om jou hulpmiddelen aan te reiken waardoor je jezelf kan helpen. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk de creatieve vormgeving en expressie is.

Een aantal jaren geleden kreeg ik achtereenvolgens de ziekte van Lyme, Salmonella en Pfeiffer, wat uitmondde in ME/CVS. In een sneltreinvaart ging mijn leven achteruit en belandde ik in een rolstoel. Nooit gedacht, toch gebeurd. Reguliere therapie en medicatie hielpen niet. Ik heb me toen in de creativiteit gestort. Creatieve therapie, lichaamswerk en natuurlijke geneesmiddelen en ik genas! Op zo’n manier dat ik wist dat ik hier anderen mee kon helpen.

Inmiddels 200% energie en lopen kan ik al lang weer, dus geen rolstoel en achter de geraniums meer zoals voorspeld was. Wel een succesvol en goedlopend bedrijf. Een geweldige man, een schat van een zoon en een heel mooi pand dat onze toekomst is. Waar ik al mijn creativiteit in stop en waar ik mijn cursisten uitnodig.

Ik teken en schilder al mijn hele leven. Creatieve workshops en trainingen geef ik al jaren. Mijn werk laat mij iedere dag weer de waarde zien van het expressief tekenen en schilderen en bovenal creatief bezig zijn.

En met de Creatief Coaching opleiding ga ik echt de diepte in. De opleiding heb ik ontwikkeld voor vrouwen die op een creatieve, speelse maar ook serieuze manier willen ontwikkelen. In het eerste halve jaar ga je oud zeer opruimen. Jezelf opschonen. Je schatten, talenten, je creativiteit en je persoonlijkheid ontwikkelen. Het is een persoonlijk ontwikkelingstraject, een transformatieproces, dat in een veilige omgeving, in een kleine groep een enorm groeiproces tot stand brengt. En dat is pas het eerste jaar!

Ik houd van diepgang. Van onderzoeken. Van beeldtaal, wat inhoud dat ik tekeningen lees. Ieder gebied in een tekening bevat veel informatie over jou. Dit halen we er samen uit door diverse coaching technieken. Hierdoor ervaar je snel diepgang, krijg je inzichten en persoonlijke groei is het gevolg.

Ik ben graag een inspiratiebron voor mijn cursisten, want zij houden ook van die diepgang. Ik ben enorm gepassioneerd om het tekenen/schilderen over te dragen aan iedereen die hiervoor openstaat.

Een dag zonder inspiratie, is een dag niet geleefd.

creatief_coaching_pascale
creatief_coaching_pascale