Inspiratie

Indigo

Is de kleur van je intuïtie, je innerlijke weten, intelligentie en gevoel van richting geven aan jouw leven.
Het is de kleur van helder zien, maar ook van ijdelheid en machtshonger, schijnveiligheid. Het is de kleur van verantwoordelijke, onafhankelijke en zorgzame mensen.

Indigo types voelen veel aan, maar kunnen door geboorte in een mentaal gezin erg in hun hoofd vast komen te zitten en vertrouwen niet meer op hun sterkte intuïtie. Indigo zegt; volg nou jouw gevoel, jij weet het, diep van binnen. Hoe meer je kunt spelen en ontspannen hoe meer indigo in jou wordt geactiveerd.


Hoe zit het met jouw indigo, luister je naar jouw innerlijke stem of ben je dit gaandeweg verloren? Luister naar jouw hart, dit is het kompas van jouw ziel en je innerlijke stem klopt altijd, terwijl je mind je op alle mogelijke manieren kan bedotten en ompraten.

Vertrouw op jouw Indigo!

creatief_coaching_bijenwas_tekenen

Encaustic, bijenwas schilderen

Schilderen met een strijkijzer en bijenwas? Het kan echt! Dit heet Encaustic, je kunt hier prachtige schilderijen mee maken. Iedereen kan dit, je hoeft echt geen schilderswonder te zijn om tot mooie resultaten te komen. De techniek begint heel eenvoudig en opbouwend en laat je genieten van de kleurrijke patronen die ontstaan. Een kunstwerk van was kan telkens weer veranderd worden. Iedere keer dat je de was verwarmd kan je het werk aanpassen en eventueel nog mooier maken. Maar… zodra het verwarmen ophoudt, stolt de was en in een paar seconden is je kaart of schilderij droog. Dan wordt het opgepoetst zodat het mooi gaat glimmen.

Over Encaustic

Encaustic is een hele oude schilderskunst. Je moet denken aan ca. 600 jaar v.Chr. In het kort: men smolt bijenwas, deed er bepaalde ingrediënten en pigmenten in en de wasverf was gereed voor gebruik. Men gebruikte warme spatels (paletmessen) om de was aan te brengen. Tegenwoordig gebruiken we elektrische apparaten om de was te smelten. De kant en klare Encaustic wasblokjes zijn gifvrij, gemaakt van bijenwas.  Het schildersijzer heeft een afgestelde thermostaat en blijft op de gewenste temperatuur staan.

Door middel van 4 workshops worden de technieken geleerd om met bijenwas aan de slag te gaan. Tijdens deze workshop gaat ieder voor zichzelf met deze techniek aan het werk en we bekijken gezamenlijk wat er ontstaan is, wat de kleuren of symboliek je zeggen. In ieder deel komt ook een speciale techniek aan bod, zoals bijv. de hotplate, hotair etc.

Winkel nu

Inspiratiemail Archief

Inspiratie op doen?

Lees over

Foutje op de website gevonden?

Contactgegevens

Creatief Coaching

06-23890475
pascale@creatiefcoaching.nl
Brinkhoekweg 2A
8032 LS  Zwolle

Blijf op de hoogte

*is verplicht
Naar welke lessen gaat je voorkeur uit?