Skip to main content

Bruin

Bruin heeft de voeten op de aarde, maar zie je als je behoefte hebt aan bruin dat je meer met beide benen stevig op de grond wilt staan. Op bruin kan je bouwen, maar kom wel moeilijk in beweging.

Bruin wil weten waar ie aan toe is en kan doorzetten zijn dromen na te jagen, maar wel slowwww. Bruin gaat over rust, basis en structuur en kan ook wat zwaarmoedig zijn. Maar behoefte aan bruin geeft vaak echt aan dat je teveel prikkels hebt gehad, dat je meer rust wilt en vooral cocoonen. Maar mensen die teveel bruin zijn of in zich hebben worden wat star of zitten met de voeten in de modder, te ploeteren, dan kom je niet vooruit en weet je het even niet meer.
Kies dan juist voor turqoisen.


Maar bruin helpt je dus om op adem te komen en kunt verwerken en verteren.
Brons is een soort bruin maar dan met een glans.
Indien je brons mooi vindt ben je vriendelijk, zorgzaam, enthousiast en weet je wat je wilt. Je doet niets liever dan anderen helpen, maar vaak op een rustige, gereserveerde manier, omdat je emotioneel onafhankelijk wilt zijn. De meeste mensen met een bronzen voorkeur zijn positief en gelukkig. Toch voel je, je waarschijnlijk negatief wanneer je het idee hebt dat anderen je als vanzelfsprekend beschouwen.

Als je je daarvan bewust bent, trek je dan terug en maak tijd vrij om iets voor jezelf te doen. Soms onderschat je jouw capaciteiten en laat je anderen op de eerste plaats komen. Heb je het idee dat dit bij jou het geval is, onderneem dan stappen om je zelfvertrouwen en eigenwaarde te ontwikkelen. Een cursus spreken in het openbaar of een assertiviteitstraining kan heel nuttig zijn.

Je bent snel gekwetst, gevoelig en zorgzaam en het kan moeilijk zijn als anderen misbruik maken van jouw goede karakter. Je moet leren belangeloos te zijn, zodat je geeft zonder er iets voor terug te verwachten. Dit is niet gemakkelijk, maar de beloning kan uiteindelijk ongelooflijk zijn.