Skip to main content

Wat zijn mandala’s?

Mandala betekend magische cirkel. Mandala’s worden al duizenden jaren gebruikt en zijn van alle culturen. Dit zien we dan ook terug komen in allerlei vormen. De mandala kenmerkt zich vaak door de herhaling in zijn indeling en opbouw.

Eerdere workshops die ik heb gegeven

Wereld Mandala’s

Deze cursus, bestaat uit 8 lessen en is voor de gevorderde mandala tekenaars onder ons. Iedere les behandelen we een ander werelddeel en ander thema.

Voorbeelden zijn: IJslandse kristallen, Keltische mandala’s, Islamitische mandala’s, Boeddhistische mandala en als klapper op de cursus de Flower of Life!

Numerologische mandala’s

Geboortemandala cursus

Numerologie wil zeggen de betekenis of de kennis achter de getallen. En werd reeds eeuwen geleden door grote wijzen toegepast. De Griek Pythagoras, leerde dat het getal de laatste bouwsteen van de schepping is, de wortel van deze wereld. Hij beschouwde alle getallen en wiskundige samenhangen in de eerste plaats kwalitatief. Als je deze kwaliteit ontdekt, dan zal er een wereld voor je open gaan. Volgens Pythagoras heeft alles een trillings-(energie)getal.

In een geboorte mandala zijn de getallen van de geboorte datum het uitgangspunt voor de tekening. D.m.v. een numerologische mandala teken je een verhaal, je zet een beeld neer van de persoon over wie de mandala gaat. De getallen staan voor eigenschappen, aangeboren talenten, karaktertrekken die ons maken tot wat wij zijn en hoe we ons voelen. Het geeft je inzicht in de levensloop. Onze geboortedatum wordt als het ware een telefoonnummer voor de intuïtie, om met jezelf in gesprek te komen en jezelf beter te leren kennen.
Ieder getal heeft een specifieke uitstraling, die onze persoonlijkheid weerspiegelt in onze geboorte datum. Door een gesprek aan te gaan over de ontstane beelden, geeft dit je inzicht en kan het je helpen bij verwerkingsprocessen, maar ook kunnen we onze beperkingen achterhalen en kijken waar je struikelblokken liggen, maar vooral zijn numerologische mandala’s tekenen leuk om te doen.
We zetten getallen om naar geometrische figuren, symbolen, lijnen en vormen en plaatsen dit in een cirkel (de mandala).

In deze cursus werken we met de getallen 1 t/m 9 en met de meestergetallen 11, 22 en 33. Deze leer je geometrisch opzetten en uitwerken. Verder komen er vele andere getallen aan bod, zoals je lot, ook wel doelgetal. Je persoonlijkheid en zielgetal, die iets zeggen over hoe jij je laat zien en hoe jij diep van binnen bent. Rijpheids, persoonlijke jaar, karma getallen etc. Al deze getallen hebben specifieke kenmerken, sleutelwoorden. De sleutelwoorden kunnen snel een inzicht geven in alle levenservaringen, ze geven bepaalde karaktertrekken en vaardigheden aan.

Wie ben ik

Een workshop mandala tekenen met als bron je naam. Bij je geboorte krijg je een naam. Het is je persoonlijke afbeelding van wie je bent. Je naam wordt door middel van numerologie verbonden met een getal. (je geboortenaam getal). Dit getal verbind je met je levensles.

In deze mandala workshop ga je op zoek naar o.a.:

  • jouw specifieke geboorte naamgetal,
  • de daarbij behorende kleur en symboliek,
  • welke eigenschappen zijn hiermee verbonden,
  • de kracht van klinkers en medeklinkers (uitgedrukt in kleur en getal)
  • wie ben jij nu echt diep van binnen,
  • wat is je drijfveer en motivatie in dit leven,
  • hoe zien anderen jou,
  • past het werk wat je doet wel bij je.

Er ontstaat uiteindelijk een persoonlijke mandala opgebouwd uit verschillende lagen. Deze workshop is een ontdekkingstocht naar jouw kleuren, getallen en eigenschappen. Je leert deze verbinden tot je eigen unieke mandala. Er is geen tekenervaring nodig!!

Mandala tekenen

In de cursus Mandala Tekenen gaan we met een aantal thema’s (zoals de golfbeweging, de spiraal en nog veel meer) aan de slag, deze kan je gebruiken om geweldige mandala’s te maken. Binnen de ruimte van de cirkel maak je contact met je innerlijke kern, je gevoel wordt naar buiten gebracht en je creativiteit zal gaan stromen. Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag wil tekenen vanuit het gevoel of lekker met kleur bezig wil zijn.

Algemeen komt het er op neer dat je bij het mandala tekenen een bron aanbreekt die oneindig is, waar zoveel kracht en energie uit te halen is en hierdoor leer je jezelf beter kennen en komt er meer ruimte voor creativiteit, vreugde en genot in je leven. Door goed naar jezelf te luisteren doe je een beroep op het zelf herstellende vermogen van je lichaam en kan je leven vanuit je hart. Mandala tekenen is een manier om in deze, vaak drukke tijden even tot jezelf te komen, je te voeden en een eigen plek te vinden. Breng je innerlijk naar buiten en ontdek je eigen kracht!

Geometric Painting on canvas

1-daagse workshop

Dit is een 1-daagse workshop voor als je denkt ik kan echt niet schilderen!

Je gaat rustig en ontspannen beginnen met lekker smeren, loslaten en dan langzaam ordenen en opzetten van een patroon. Niet te moeilijk, vooral niet nadenken en lekker laten ontstaan!

Je werkt vanuit vormen, lijnen maar bovenal met middelpunt en cirkel, dat is de mandala. Door lagen inkt en verf te stapelen krijgt jouw mandala diepte en ervaar jij meer rust en zelfvertrouwen van binnen. Ik begeleid je met je vorm, kleur en natuurlijk de kleine stapjes van alle technieken!