Skip to main content

Atelier Zwolle

Cursussen & Workshops

Ik geef diverse cursussen en workshops, zowel in het atelier als online. Workshops variëren van 1 tot 2 dagen. En cursussen van 6 tot maximaal 10 lessen, afhankelijk van het type.

Schilderen met Hart & Ziel is een cursus van 3 tot 6 lessen waarin je intuïtief of iets na gaat schilderen. Jij bepaalt het onderwerp en ik help je met de technieken. En…alles mag! Denk aan een kunstenaar of foto als inspiratiebron gebruiken, of leer mixedmedia technieken, maar ook een ArtJournal zelf maken behoord tot de mogelijkheden! 

Mandala tekenen is meer gericht op rust, energie en ruimte voor jezelf. We maken diverse patronen en verdiepen een aantal thema’s. Deze is momenteel online via Zoom, eens per maand een live les en hierbij ontvang jij de lesbijlage als een prachtig Ebook met vele oefeningen en inhoud, waar je nog jaren inspiratie uit kunt halen. De basis cursus is 10 lessen en het vervolg hierop 8 lessen.  

Ink-o-Holic workshops van 1 of 2 dagen, waarbij het werken met diverse inkten en flow acrylverven de boventoon voert. Mijn grote passie! Laag voor laag bouw je dan een prachtig schilderij op. Eerst lekker los, spelen alsof je weer kind bent, genieten van dat het niets hoeft te zijn, los met stempels, verf, inkt, stencils, je vingers, etc. En daarna werken we het uit naar een prachtig schilderij.  

Powertex workshops zijn helemaal gericht op het werken met de producten van Powertex; de basis is een milieuvriendelijke verharder op waterbasis. In verschillende workshops leer ik jou diverse technieken en gebruiken we allerlei materialen om een kunstwerk te maken. De inhoud van deze dagen vind je in de agenda. 

Cursussen en workshops vinden plaats in mijn atelier in Zwolle of online via Zoom, Facebook lives en video’s.

Het is mogelijk om op diverse momenten in het jaar te starten. Kijk in mijn agenda voor de juiste data, tijden en prijzen.

“Ik heb een creatief coaching traject gedaan bij Pascale, het meeste online vanwege afstand. Maar dat maakt helemaal niets uit in de diepgang die je kan bereiken. Heerlijk om met je hart en handen bezig te zijn en mijn volle hoofd even uit te kunnen zetten.

Ik ben door Pascale meegenomen om samen mijn eigen dieptes en gevoelens te verkennen, verwerken en creatief boven te laten komen drijven; Ik genoot van de sessies en was iedere keer weer verstild van de beelden van mijn onbewuste. Dank Pascale !! “

Hartengroet Corinne

Mindful Art en Playful Art

Doordat ik best een grote keuze heb in cursussen en workshops, heb ik een onderverdeling gemaakt tussen creatief en meer bewustwordend. Deze twee peilers zijn:

creatief_coaching_playful_art1

Lekker creatief bezig zijn met diverse technieken en je gaat altijd naar huis met een mooi kunstwerk. Er is dus nog geen ervaring nodig! Dit zijn o.a. de powertex, mixed media en kleur workshops en sommige mandala lessen.

creatief_coaching_mindful_art1

Dit is ook lekker creatief bezig zijn, maar dan is het doel de weg van het werkstuk maken, met stukken reflectie wat je ervaart. Deze workshops/lessen hebben altijd een thema bijvoorbeeld wat is jouw volgende stap, vind jouw weg, met kleur meer energie in je leven.

Je ervaart meer rust en energie in je hoofd, lijf en leven en krijgt inzichten in jouw levensloop. 

Hieronder vallen de workshops:

  • New Beginnings,
  • Inspiratieworkshops,
  • E.H.B.O. 
  • Encaustic, met bijenwas schilderen,
  • Beeldtaal lezen.